Ličko-senjska županijaKultura

Šerbedžija za Večernji: “Hrvatska je moja domovina, a kritizirao sam neke pojave za njezino dobro”

VELIKI INTERVJU

U najnovijem intervjuu za Večernji list, glumac Rade Šerbedžija je progovorio o brojnim temama. Između ostaloga, otkrio je i zašto je početkom devedesetih otišao iz Hrvatske.


Šerbedžija je Hrvatsku napustio nakon razvoda 1990. godine. Otišao je u Suboticu, gdje je sreo Lenku Udovički s kojom je započeo zajednički život.

“Oženili smo se 1991., neposredno prije rata. Lenka ostaje u drugom stanju. Često smo odlazili u Sarajevo. Zapravo u to smo vrijeme živjeli između Sarajeva i Beograda. U Sarajevu sam bio kada je tamo počeo rat. Vratio sam se u Beograd. Lenka je rodila našu kćer Ninu 26. svibnja 1992. godine. Ja sam morao otići iz Beograda 27. svibnja. Otišao sam preko Mađarske u Ljubljanu”, rekao je Rade.

Za njim je došla i Lenka s kćerkom Ninom koja je imala devet dana. Živjeli su u Ljubljani godinu dana, a onda je dobio glavnu ulogu u filmu “Prije kiše” Milča Mančevskog. U Londonu su proveli 10 godina, zatim su preselili u Los Angeles. Naposljetku, unatoč svjetskom uspjehu, glumac se vratio u Hrvatsku.

“Ovo je moja zemlja, u kojoj sam rođen i u kojoj sam cijeli život živio i postao to što jesam. Odrastao sam u Hrvatskoj i Hrvatska je moja domovina. Kritizirao sam neke pojave u Hrvatskoj, kao što mnogi moji prijatelji, Hrvati, kritiziraju neke pojave u Hrvatskoj, za dobrobit ove zemlje i njezinih ljudi, s kojima sam živio, odrastao i s kojima i dalje želim živjeti”, kaže Rade.

Danas živi u Istri, za koju kaže da mu je oduvijek bila posebna.

“Istra mi je oduvijek bila posebna i čudesno lijepa. Osim toga, u Istri smo osnovali naš teatar Ulysses. A 2011. došli smo iz Los Angelesa u Rijeku gdje smo osnovali Studij glume na riječkom Sveučilištu. I volim biti blizu mora”, kaže Rade.

Cijeli razgovor pročitajte na linku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close