Vijesti

Savjeti za njegu kose u ljetnim mjesecima

Utjecaj UV zraka, klora i soli uništava vlasi kose, zbog čega joj je potrebno više njege i brige kako bi ostala zdrava i njegovana i nakon ljetnih mjeseci, piše 24sata.hr


Sunce, sol, vezanje kose u rep i ne češljanje uništavaju kosu”, kaže Ivana Marušić Kokolić iz frizerskog salona She cuts your hair. Preporučuje ispiranje kose slatkom vodom nakon svakoga kupanja, nakon čega bi kosu trebalo poprskati nekim od njegujućih preparata koji se ne ispiru i olakšavaju raščešljavanje te ju nakon toga počešljati.

“Uz trik s ispiranjem kose slatkom vodom, odlična pomoć je i stavljanje regeneratora ili suhih ulja u spreju prije odlaska na plažu. Ona će napuniti vlas, stvoriti zaštitni film oko kutikule i zaštititi kosu od sunca i soli”, savjetuje Kokolić.

Vrhove je preporučljivo redovito šišati kroz cijelu godinu kako bi kosa rasla brže i bila zdrava, no nakon odlaska na more šišanje je obavezno. U bojenju kose frizeri nisu tako strogi. Kosa se neće ništa više uništiti nego što se uništava bojenjem u bilo koje drugo doba godine. Nasreću, postoje mnogi preparati na tržištu koji sadrže pigment i njih se preporučuje koristiti za održavanje boje tijekom ljeta.

Obratite pažnju i na češalj. Koristite modele širokih zubaca ili popularne češljeve za bezbolno raščešljavanje čvorića. Ako imate kvalitetne preparate, bezbrižno možete kosu prati svaku večer, ali nikako nemojte leći slane kose ili kose pune klora jer će
popucati i uništiti se.

Više na 24sata.hr

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close