Vijesti

Savjeti naših baka za dug i sretan brak

Bračni terapeuti, savjetnici i ljubavni stručnjaci podijelili su savjete svojih baka za dug i sretan brak na Reader’s Digestu.


Neki od njih možda će vam se na prvi pogled učiniti zaostalima, no poruka koja se krije iza njih nije ono što se čini.

Provjerite:

“Nije stvar u tome što si rekao već u načinu na koji si rekao”

Često se ljutimo zbog tona i pristupa, a ne toliko zbog sadržaja onogo što nam partner govori. Zato je važno uvijek govoriti pomirljivim i smirenim tonom, bez prizvuka napadanja i kritiziranja.

“Pusti ga(je) da pobijedi”

Iako vam se to možda čini suludim, pustite partnera da dobije koju bitku. Ne morate vi uvijek u svemu biti najpametniji i uvijek u pravu. Čak i kada jeste. Drugoj strani će to jako puno značiti, a i vama kao paru.

“Pretvaraj se da ne znaš promijeniti žarulju”

Ponekad moramo dopustiti drugoj strani da se osjeća potrebnom i važnom. Ne morate vi sve znati napraviti jer se nitko ne želi osjećati potpuno bespotrebnim.

“Poštujte se”

Uvijek se odnosite prema svom partneru s poštovanjem i u načinu na koji pričate s njim i u načinu na koji ga slušate. To čini svu razliku ovog svijeta.

“Dočekajte ga s toplim jelom”

Iako vam se čini da je ovaj savjet potpuno zastario, njegova poruka nije u ženinom služenju muškarcu već u brizi. Kada dođete izvana i kada vam netko ponudi toplo jelo, i vama bi bilo drago. Osim toga, to je i način komunikacije kroz koju poručujete da vam je stalo.

“Prije nego poludiš na partnera, stani i razmisli ponašaš li se i ti tako”

Jeste li i vi nešto tako učinili u prošlosti, slično ili isto, zbog čega sad želite otvoriti paljbu na nju ili njea? Vrlo često odgovor će biti potvrdan. Zbog toga će pristup prema partneru biti drugačiji, s više razumijevanja i manje kritiziranja.

On ti ne čita misli”

Nitko nikome ne može čitati misli i prije nego krenete s bujicom pitanja ili prema njemu ili u vlastitoj glavi zapitajte se kako je partner mogao znati što želite. Ako ne pokažete ili ne izgovorite što vam treba, teško da suprotna strana to može znati.

“Ne iznosite svoje prljavo rublje drugima”

Što manje ljudi zna o vašim svađama i nesuglasicama, to bolje. Vi ćete to riješiti, a šanse da će drugi to prenositi drugima i pričati o vama su velike.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close