Događanja

Sandra Perković – kraljica Hanžeka

Sandra Perković osvojila je zlato na Hanžeku novim rekordom mitinga (69.88 m). Asafa Powell trčao je ispod “desetke”, Ana Šimić je bila druga, a Ivančević treća.


Na stadionu Mladosti svečano je otvoren Hanžekovićev memorijal. U Zagrebu je nastupilo čak 17 osvajača medalja s nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Pekingu. Trebala je nastupiti i Blanka Vlašić, ali ona je odustala zbog straha od ozljede.

Među osvajačima medalja sa SP-a bila je Sandra Perković, srebrna iz Kine, s obećanjem da će srušiti rekord mitinga. Što je obećala, to je i napravila.

Sandra Perković u prvom je hicu bacila disk 62.30 metara. U drugom pokušaju Sandra je bacila 62.80 metara. Bilo je to tek zagrijavanje za ono pravo. U trećem hicu disk je odletio 69.77 metara za novi rekord mitinga!

Nije tu stala Sandra. U posljednjem hicu oduševila je navijače popravivši rekord mitinga koji je nedugo prije toga srušila. Ovoga puta disk je odletio na 69.88 metara.

Jedna od zvijezda Hanžekovićevog memorijala, Jamajčanin Asafa Powell, najavio je pohod na Boltov rekord. Jedanput je pokušao, nije išlo, ali tada mu vremenska prognoza nije bila naklonjena. Danas je vrijeme bilo gotovo savršeno.

Powell je stigao u Zagreb s rezultatom 9.81 u ovoj sezoni. Naravno da je bio favorit, a to je i pokazao. Jamajčanin je slavio s 9.96 sekundi, no Boltov rekord (9.85) ostao je i dalje nedostižan. Drugi je na 100 metara bio Mike Rodgers, a treći Ramil Guliyev.

Ana Šimić bez problema je preskočila 180 pa 185 centimetara u skoku u vis za žene. Sljedeća visina bila je 188 centimetara, a Ana je i to odradila bez većih problema. Preskočila je i 191 centimetar uz manje probleme.

No Ana je rušila letvicu na 194 centimetra. Pokušala je još jedanput, bez uspjeha, a u trećoj rundi nije ni pokušala skočiti. Aktualna svjetska prvakinja Ruskinja Marija Kučina pobijedila je u skoku u vis s preskočenih dva metra.

U utrci na 100 metara s preponama za žene pobijedila je Isabelle Pedersen. Andrea Ivančević je osvojila treće mjesto.

Sjajni Sergej Šubenkov opravdao je ulogu favorita na Hanžekovićevom memorijalu i slavio je u utrci na 110 metara prepone. U posljednjoj utrci dana 200 metara za muškarce uvjerljivo je pobijedio Ramil Guliyev i to s četvrtim vremenom sezone i novim rekordom mitinga. Guliyev je slavio s vremenom 19.87 sekundi.

Više na 24sata hr


Tekst: 24sata hr

Slika: wikimedia commons

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close