Vijesti

Samoobrana za žene: Tri obične stvari koje mogu poslužiti kao “oružje”

Kad se nađete u opasnosti, svaki predmet iz vaše okoline može poslužiti kao oružje. Od nasilnika se možete obraniti cipelama s visokom potpeticom, pametnim telefonom ili kišobranom uz ove korisne savjete


1. Štikle
Štikle mogu biti odličan pomagač pri samoobrani ako šiljastu potpeticu iskoristite kao oružje . Dovoljno je visoku potpeticu zagaziti na sredinu stopala napadača, ravno iznad koljena ili u prepone kako biste efektivno zaustavili nasilnika u manje od 10 sekundi. U videu pogledajte ovu vrstu obuće možete iskoristiti za samoobranu.

2. Pametni telefon
Pametni telefoni su obično vrlo skupi, pa iskoristite iste za samoobranu samo u najhitnijim situacijama. Dobra je stvar što ih često imamo u rukama, pa se nameću kao logično rješenje kod iznenadnih napada. Gornjom ili donjom stranicom pametnog telefona možete udariti nasilnika u predio vrata, lica ili leđa, ili vam može poslužiti kao sredstvo za zbunjivanje i odvraćanje od udarca.

3. Mali kišobran
Mali kišobran sastavni je dio ‘inventara’ ženske torbice, ali i korisno oružje za samoobranu. Obuhvatite dlanom sklopljeni kišobran na sredini kako bi imali kontrolu nad njegovom cijelom duljinom pa ga iskoristite kao oružje za udaranje nasilnika ravno u lice. (Pri udaru pokrenite cijelo tijelo, a ne samo ruke.) Kišobran možete iskoristiti i kao sredstvo za gušenje protivnika, o čemu više možete otkriti u videu.

Tekst: zadovoljna.dnevnik.hr
Foto: batonrougemoms.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close