EuropaIzdvojeno

Sadnja sadnica sufinancirana EU sredstvima na području UŠP Gospić

Na području Uprave šuma Podružnice Gospić trenutno se provode radovi sadnje sadnica -konverzija sufinancirani sredstvima EU fondova.


Ukupna vrijednost radova za četiri ugovorena projekta iznosi 9.8 milijuna kuna, uz intenzitet javne potpore od 100%.

Uprava šuma Podružnica Gospić od samih početaka aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi raznih projekata sufinanciranih EU sredstvima. Projektnu dokumentaciju, kao i samu prijavu projekata na natječaje, odrađujemo vlastitim kapacitetima, dok za potrebe same sadnje sadnica dodatno zapošljavamo sezonske radnike”, ističe Voditelj Podružnice Gospić Mario Stilinović dipl. ing. šum..

Cilj ovih projekata jest prevođenje degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika.

Radovi pripreme staništa i same sadnje sadnica su tijekom 2019. i 2020. godine u potpunosti provedeni na području šumarije Gospić i Perušić te je u njihovoj realizaciji sudjelovalo 120 radnika. Trenutno se radovi provode na području šumarije Korenica i njihov se završetak očekuje tijekom jeseni ove godine.

Realizacijom projekata konverzija formiramo stabilne mješovite sastojine, čime direktno utječemo na poboljšanje biološke raznolikosti, poboljšanje apsorpcije ugljika te otpuštanje kisika – što je u skladu sa eko-trendovima cijele Europe”, za kraj navodi Voditelj Podružnice Gospić Mario Stilinović dipl. ing. šum.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: UPŠ Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close