Događanja

S plaže na Zrinjevcu uronite u more knjiga

Izdavačka kuća Lumen ovoga ljeta u Zagreb dovodi more, Prvo zagrebačko more knjiga! U sklopu te jedinstvene kulturno-zabavne manifestacije koja će se održati od 3. do 5. srpnja na Lumenovoj plaži na Zrinjevcu, zagrebačkim građanima i turistima na raspolaganju će biti stotinjak popularnih naslova iz svjetske književnosti i publicistike, na hrvatskom i engleskom jeziku koje mogu besplatno prolistati i pročitati.


Želeći popularizirati čitanje kao zabavnu aktivnost, Lumen se na Zrinjevcu pobrinuo za nesvakidašnju scenografiju u kojoj, uz knjige, dominiraju pijesak, ležaljke i suncobrani! Zainteresirani mogu zauzeti ljetne rekvizite i u ugodnoj hladovini, na pješčanoj plaži od 80 četvornih metara u središtu grada, uz dobru glazbu besplatno uživati u čitanju najnovijih svjetskih bestselera.

Plaža se otvara u petak u 11 sati (subotu i nedjelju od 10 sati), a zabava traje sva tri dana do 21 sat. Posebne pogodnosti očekuju vas svaki dan između 18 i 21 sat, kada je na programu Book & cocktail happy hour, sa sniženim cijenama Lumenovih knjiga. Osim uživanja u čitanju, posjetitelji mogu uživati u uzbudljivim ljetnim napitcima osmišljenim prema književnim poslasticama ovog izdavača, a očekuje ih i face painting te Lumenov nagradni kviz u kojemu je glavni zgoditak vikend na Jadranu.

Cilj manifestacije je probuditi strast prema čitanju i ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaja u gradu kronično nedostaje. Srpanj je najjači turistički mjesec u kojem Zagreb posjeti više od 120.000 posjetitelja. Slika zagrebačkih građana koji čitaju knjige s nogama u pijesku u jednom od omiljenih gradskih parkova – atraktivna je turistička slika moderne metropole kakvu bismo s ponosom poslali u svijet.


Tekst: tportal.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close