Događanja

Ruski atletski savez prihvatio je suspenziju

Ruski atletski savez (ARAF) prihvatio je suspenziju Međunarodne atletske federacija (IAAF) zbog optužbi za sustavno korištenje dopinga ruskih atletičara i neće podnijeti žalbu


‘Rusija je prihvatila suspenziju i neće se žaliti premda ima na to ima pravo. Žele ubrzati cijeli proces i reformirati nacionalni savez kako bi se što prije vratili natjecanjima i punopravnom članstvu u ovoj organizaciji. Sigurni smo kako će u tome uspjeti,‘ poručili su iz IAAF-a.

Vijeće Međunarodnog atletskog saveza je 14. studenoga privremeno suspendiralo ARAF zbog optužbi za sustavno dopingiranje atletičara. IAAF je donio odluku o suspenziji nakon što je nezavisna komisija Svjetske antidopinške agencije (WADA) objavila izvještaj u kojem se Rusija optužuje za korištenje nedozvoljenih sredstava i to u suradnji sportaša, tamošnjeg atletskog saveza i antidopinške agencije.

IAAF je potom odredila radnu skupinu s petero članova koja će nadgledati reformu ruskog atletskog saveza. Rusi će zbog suspenzije propustiti svjetsko dvoransko prvenstvo u Portlandu u ožujku 2016. godine, no nadaju se kako će im ipak biti dozvoljen nastup na Olimpijskim igrama idućeg ljeta u Rio de Janeiru.


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close