Politika

Rimac nudila USKOK-u: “Mogu vam dati tri ministra, Turudića i desetak nižih lokalnih dužnosnika”

Bivša državna tajnica Josipa Pleslić, nekada Rimac, USKOK-u je nudila inkriminirajuće informacije protiv suca Ivana Turudića i tri ministra, zauzvrat tražeći da joj kazna bude manja od pet godina, piše u četvrtak Jutarnji list.


Mogu vam dati tri ministra, suca Ivana Turudića i desetak nižih lokalnih dužnosnika, no želim da mi jedinstvena kazna za sve za što me optužujete bude manja od pet godina, sažetak je to prijedloga koje je Josipa Pleslić, koja se tada prezivala Rimac, ponudila USKOK-u kada je 2021. s njima pregovarala o nagodbi za brojna kaznena djela koja joj je USKOK stavljao na teret.

Razgovori su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, zapeli upravo na visini kazne koju je Rimac tražila. Naime, Rimac je već tada bila osumnjičena za 50-ak kaznenih djela – osim afere “vjetroelektrane”, bili su tu namještanje Pravilnika o stočarstvu na krškim pašnjacima, namještanje dodjela sredstava za područja naseljena nacionalnim manjima, deseci namještanja polaganja državnih ispita i slično.

Čak i kada bi se radilo o minornim optužbama, a dio njih to nikako nije, zbog njihove brojnosti USKOK joj nikako nije mogao ponuditi kaznu manju od oko sedam godina, a na to Rimac nije htjela pristati.

 

Foto: RTL/screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close