Scena

RIJEKA : Udruga dragovoljaca prva kazneno prijavljuje nezakonite provokacije Frljića i Blaževića

Udruga dragovoljaca Domovinskog rata u Rijeci podnijet će kaznenu prijavu protiv intendanta HNK Ivana pl. Zajca Olivera Frljića i glavnog dramaturga te kuće Marina Blaževića zato što su na pročelju kazališta na Dan neovisnosti izvjestili zastavu duginih boja, simbol LGBT zajednice, umjesto hrvatske državne zastave, najavio je predsjednik te udruge Mile Biondić na konferenciji za novinstvo.

Biondić je istaknuo da su Frljić i Blažević na pročelju zgrade 8. listopada izvjesili zastavu duginih boja, a da je Zakonom o grbu, zastavi i himni RH utvrđeno da se taj dan obilježava isticanjem hrvatske državne zastave.

Biondić je rekao da je udruga reagirala tek sada jer je očekivala reakciju osoba odgovornih za imenovanje Frljića i Blaževića na čelne dužnosti u riječkome HNK.

Na pročelju riječkoga HNK, osim zastave duginih boja, 8. listopada prošle godine bili su izvješeni i natpisi “Čestitamo dan nezavisnosti” i “Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca”.

Tekst: narod.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close