Događanja

RIJEKA obilježava Dan sjećanja na Vukovar

Sada već tradicionalno, devetu godinu za redom, 13. studenog će se obilježiti Dan sjećanja na Vukovar, koje organiziraju Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Katolički skauti Riječke nadbiskupije, Zajednica branitelja Domovinskog rata i Klub navijača Armada Rijeka.

Kao i svih prethodnih godina, Dan sjećanja na Vukovar obilježava se brojnim aktivnostima, pa to, kako navodi jedan od organizatora Marin Miletić, prerasta u cjelodnevno druženje branitelja Vukovara i Riječana.

Dan sjećanja će se obilježiti svjedočenjem vukovarskih branitelja u Sušačkoj gimnaziji i druženjem s riječkim braniteljima, polaganjem vijenaca na spomenik palim braniteljima i poginulim pripadnicima navijačke skupine Armada na stadionu Kantrida te posjetom Guvernerovoj palači i trajnom muzejskom postavu Domovinskog rata.

Glavni događaj obilježavanja Dana sjećanja je mimohod koji, kao i svake godine, kreće s dvije strane, one u Vukovarskoj ulici pored murala Vukovaru i s druge strane iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Dvije skupine građana sastati će se na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, gdje će se održati molitva koju će predvoditi riječki nadbiskup Ivan Devčić. Po završetku molitve, navijačka skupina Armada simbolično će zapaliti 24 baklje.

Ove godine posebnost obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar je i promocija romana „Crni kaput“ autorice Tanje Belobrajdić, koja dakako govori o Vukovaru. Autorice Tanja Belobrajdić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade „Josip i Ivan Kozarac“ u kategoriji roman prvijenac, sudionica je Domovinskog rata i obrane Vukovara i umirovljena časnica hrvatske vojske. Promocija će se održati u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, u petak 13. studenog s početkom u 19 sati.

Mimohod Dan sjećanja na Vukovar kreće s dvije strane: iz Vukovarske ulice kod murala Vukovaru u 19.45 sati, a iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u 20 sati. Oko 20.30 sati skupine se očekuju na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.


Tekst: Grad Rijeka/fiuman.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close