Događanja

RIJEKA BEZ DOMAĆINSTVA? Ključna kvalifikacijska utakmica protiv Slovačke vjerojatno seli na maksimirski stadion

Postoji velika vjerojatnost da Rijeka ostane bez domaćinstva kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovačke u posljednjem kolu skupine E 16. studenoga! Razlog? Činjenica da utakmica izravno odlučuje o odlasku “kockastih” na EURO i, prema mišljenju odgovornih u Hrvatskom nogometnom savezu, iziskuje pomoć većeg broja navijača, piše Novi list.


Budući da rujevički stadion prima tek nešto više od osam tisuća gledatelja, čelnici HNS-a odlučili su Slovačku ugostiti na većem stadionu. Pritom je izgledno da će to biti Maksimir, a ne Poljud, kako se to moglo čuti poslije nedavnog splitskog dvoboja “kockastih” s Mađarskom, shodno oduševljenju hrvatskih reprezentativaca predivnim pojudskim ambijentom.

U prvom redu zbog enormno skupih troškova organizacije još jedne utakmice visokog rizika u gradu podno Marjana, ali i “pristupačnosti” Zagreba kao najprihvatljivije destinacije većini hrvatskih navijača u domovini. Prednost Maksimira je i novi travnjak koji je u ovom trenutku u boljem stanju od rujevičkog, kamoli od poljudskog koji je napala bolest pa su uvjeti za igru protiv Mađarske bili vrlo teški.

Određeni problem, međutim, predstavlja činjenica da u UEFA-inom pravilniku o provođenju natjecanja ne postoji članak koji bi, u odsustvu takozvane “više sile”, omogućio zamjenu domaćinstva u kalendaru već utanačene utakmice. U HNS-u, međutim, računaju na utjecaj predsjednika Davora Šukera u Izvršnom odboru krovne europske nogometne organizacije i očito se povode sličnim primjerom, ali u završnici kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Donosi Novi list.

 

Foto: Wikimedia Commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close