Događanja

REWILDING VELEBIT Izložba u Zagrebu predstavlja bogatstvo velebitske divljine

U utorak 5. prosinca 2023. u Oris Kući arhitekture (ul. Kralja Držislava 3) u 18 sati otvara se izložba pod nazivom Rewilding Velebit – Fotografije divljineIzložba će predstaviti bogatstvo velebitske divljine: sisavce, prašume, prekrasne pejzaže, divlju prirodu itd.


Rewilding Velebit zaklada neprofitna je organizacija osnovana u svrhu promicanja povratka održivoj divljoj prirodi i podizanja svijesti o potrebi očuvanja divljeg svijeta na Velebitu, ali i u drugim regijama Hrvatske. Rad Zaklade usredotočen je na aktivnosti stvaranja prirodnog koridora za divlje životinje na Velebitu te na zaštitu prirodnih ekoloških procesa i trofičkih odnosa na velikim površinama.

Rewilding je inovativni pristup očuvanju i obnovi prirode kojim se želi revitalizirati prirodne procese i time obnoviti ugrožene ekosustave i područja te zatim prepustiti prirodi da se pobrine sama o sebi.

Na otvorenju izložbe posjetitelji će moći razgovarati s nekim od autora fotografija te predstavnicima Zaklade. Autori fotografija su Nino Salkić, Goran Šafarek, Daniel Allen i Vedran Slijepčević.

Izložbu možete pogledati do ponedjeljka, 11. prosinca 2023. godine.

 

Izvor: Oris.hr | Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close