Događanja

Requiem – čisti rock´n´roll kroz “Daj mi ljubavi”

Pjesma „Daj mi ljubavi“ prezentacija je onoga što Requiem prenosi na publiku – čisti, “in-your-face” rock’n’roll


Nakon prvijenca „Čekaj me“ koji je bio ujedno i kulminacija dugogodišnjeg glazbenog iskustva i početak rada na autorskim pjesmama, grupa Requiem lagano prebacuje u višu brzinu i donosi rock’n’roll u punom sjaju.

Pjesma „Daj mi ljubavi“ govori o ženi, ženi sa stavom, kod koje ne prolaze prazne fore i koja zahtjeva više od onoga što se nudi.
Na svoj način, pjesma glorificira žene.

Grupa „Requiem“ nastala je 2003. godine kada su četiri najbolja prijatelja Goran Mauher, Josip Bodiš, Gordan Mlinarić i Martin Plantić odlučili svoja prijašnja glazbena iskustva i glazbeno obrazovanje iskoristiti u vidu osnivanja benda.

Motivirani rock glazbom započeli su s intenzivnim probama kako bi što više proširili svoj repertoar i započeli sa živim nastupima. Ti su nastupi uključivali razne moto-susrete, rock-večeri, noćne klubove, angažman „predgrupe“ za razne afirmirane bendove (Divlje Jagode, Crvena Jabuka, Hladno Pivo, Majke …).

Kako su godine prolazile kvaliteta i kvantiteta glazbe grupe „Requiem“ je napredovala, kao i količina nastupa. Vrijeme je prolazilo, a stil sviranja se mijenjao s pjesmama koje su svirali. Općenito se može reći da vjerojatno ne postoji žanr rocka s kojim se grupa nije pozabavila. Od samih početaka rocka (Chuck Berry, Elvis Presley…), preko legendarnih grupa ’70. i ’80. (AC/DC, Dire Straits, Whitesnake, Deep Purple, Eagles…) do modernijih hard/metal-rock bendova (Metallica, Iron Maiden…).

 Tijekom 2010. i 2011. godine surađivali su s legendom ovih prostora Davorinom Bogovićem s kojim smo odsvirali nekoliko koncerata. Od utjecaja s domaćih prostora mogu se nabrojiti većina bendova „novoga vala“ i gotovo svi moderni rock bendovi u Hrvatskoj kao Hladno Pivo, Majke, Opća opasnost.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close