Razvedravanje pred novu južinu: Godinu ćemo ispratiti na 15-ak stupnjeva

Idućih dana promjenjivo, povremeno malo kiše, a prema vikendu sve toplije pa ćemo godinu ispratiti na 15-ak stupnjeva.


SRIJEDA

U unutrašnjosti smanjenje naoblake, uz obalu i dalje umjereno ili pretežno oblačno, a u Dalmaciji povremena slaba kiša. Puhat će slab do umjeren vjetar, pod Velebitom bura u slabljenju.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, prema večeri će zapuhati jugozapadnjak, navečer mjestimice i pojačati, a temperatura uglavnom između 7 i 9 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano. Zapuhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura i ovdje malo niža, većinom oko 9 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, rijetko će pasti još malo slabe kiše, a vjetar će uglavnom izostati. Temperatura i dalje iznad prosjeka, mjestimice i iznad 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu oblačnije, dok će u gorju biti više sunčana vremena. Bura će sasvim oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak koji će navečer u gorju imati i jake udare. Temperatura u gorskim predjelima 8, 9 stupnjeva, a uz obalu do 14.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana vrijeme po južini – promjenjivo, kiše će biti uglavnom u gorju, a zatim u petak i drugdje. Još u četvrtak ujutro hladnije, a zatim će južina učiniti svoje pa će temperatura prema vikendu sve više rasti. Godinu ćemo ispratiti uz više sunca i na 15-ak stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

Vrlo slično i na Jadranu, promjenjivo, kiše će do kraja tjedna biti uglavnom na sjevernom dijelu, a u petak i u Dalmaciji. Puhat će većinom umjereno, povremeno i jako jugo. Za vikend više sunčana vremena, osobito u Dalmaciji, a uz jugo će i ovdje temperatura opet rasti.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close