Ravnatelj Civilne zaštite: Poginuli su svi putnici iz aviona koji je pao kod Slunja

U šumovitom i brdovitom predjelu Bročanca na slunjskom području, 10 minuta hoda od zadnjih kuća pronađen je točno u 10:50 nestali avion Cessna.


Potraga , unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, a od jutra je intenzivirana te je uključeno preko 350 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite, policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca.

U pretragu je uključeno 26 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s dva drona i dva kvad vozila, 7 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, 184 pripadnika HGSS-a, 114 policajca, 29 vatrogasaca te tri lovca.

Bazu operacija danas oko 12 sati obišao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i obratio se medijima.

“Potvrđeno je da su svi putnici poginuli. Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih”, kazao je ravnatelj civilne zaštite.

Avion je pronađen par stotina metara od Broćanske kose. Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati s izvlačenjem letjelice i poginulih”, rekao je Trut.

Kriminalističko istraživanje će se provesti da bi se razjasnili detalji, dodao je.

Ovakav zrakoplov nema crnu kutiju, koliko zna, rekao je Dio snaga će se povući, a dio će ostati na terenu.

Vremenski uvjeti zaista nisu bili povoljni za letenje”, rekao je Trut.

Dalje je na redu posao policije i kriminalistička istraga te će se dio snaga za potragu povući, ali će i dalje ostati baza na mjestu na kojem je kako ukoliko bude potrebe za daljnju pomoć.

Kontrola leta je bila pozvana te je pilot javio da ima problema i pozvao pomoć, potvrdio je ravnatelj.

 

Foto: HGSS/ Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close