Lifestyle

Raj za svinje postoji, a nalazi se na Bahamima

Svinjska plaža ili Svinjski otok popularan je naziv za Big Major Cay, otok u Bahamima koji je poznat po tome što na njemu slobodno žive –  svinje.


Obitelji smeđih i ružičastih svinja udomaćile su se i nesputano žive na pjeskovitim bijelim bahamskim plažama. Nakon ljenčarenja na plaži pohitaju prema moru,  a ponekad znaju otplivati veoma daleko, gotovo u susret prolazećim brodovima.

staniel-cay-171925_640

Prema lokalnoj legendi, svinje su na taj dio Bahama dospjele nakon što su ih iskrcali mornari koji su se po njih htjeli vratiti i iskoristiti ih za hranu. Prema priči, mornari na taj otok više nisu navraćali, a svinje su uspjele preživjeti zahvaljujući otpacima hrane s drugih brodova koje su donosili valovi.

Druga legenda kaže kako su svinje tamo došle tako što su se spasile kao žrtve brodoloma te se tamo nastanile.

Treći pak vjeruju kako su svinje iskorištene kao marketinški trik da bi se na otočje privukli turisti. Bez obzira koja je priča prava, činjenica je da svinje uživaju na plaži i ništa im ne nedostaje.


Tekst: 24.sata

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close