KontinentTurizam

Radošević i Milković: “Na Hrvatski Festival Hodanja dolaze nam hodači iz 13 zemalja”

RAZGOVOR S ORGANIZATORIMA

Povodom nadolazećeg Hrvatskog Festivala Hodanja razgovarali smo s direktorom Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivanom Radoševićem, te tajnikom Hrvatskog Saveza Hodanja Milom Milkovićem, organizatorima Hrvatskog Festivala Hodanja. Trenutno je prijavljeno 576 hodača za Gospić i Otočac i još se stignete prijaviti. Pročitajte što su nam rekli o ovogodišnjem festivalu.


Otkud dolaze hodači ove godine?

Radošević i Milković: Ove godine imamo stvarno puno zemalja iz koje nam dolaze hodači čak ih je 13. Da ih sve ne nabrajamo ali imao hodače i iz daleke Australije. Ovaj trend je zasigurno potaknut radom i organizacijom festivala te se pokazao kao pun pogodak.

Kakve su reakcije na ulazak HFH u međunarodnu organizaciju IML?

Radošević i Milković: Ovo se već dugo očekivalo te nakon obavijesti da smo postali članom velike međunarodne obitelji IML broj zemalja iz koje dolaze hodači se preko noći udvostručio. Također lokalna zajednica je prepoznala važnost ovog festivala te nam podrške nedostaje nigdje.

Kako ste zadovoljni odazivom i kakvo vrijeme očekujete u Gospiću i Otočcu?

Foto: HFH Facebook

Radošević i Milković: Odaziv je u okviru naših očekivanja, iako još uvijek imamo svake godine puno prijava na licu mjesta. Mi svakako preporučamo da se registriraju unaprijed svi željni dobrog provoda u prirodi i okruženju Otočca i Gospića. Kraj je ljeta pa vrijeme uvijek može biti promjenjivo ali još niti jedne godine nas nije iznenadilo.

Što bi posebno izdvojili ove godine na HFH od sadržaja?

Radošević i Milković: Izdvojiti možemo svakako dorađene rute, te naše učlanjenje IML zbog čega nam dolaze hodači iz čak 13 država.

Jesu li rute identične ove godine ili ste radili neke izmjene?

Radošević i Milković: Mi svake godine rute malo dorađujemo i prilagođavamo našim hodačima. Ove godine npr. u Otočcu sve staze idu obrnutim smjerom s dodatnim izmjenama. Bilo bi ružno od nas da ne osluškujemo naše hodače

Koji je zabavni sadržaj događanja?

Foto: HFH

Radošević i Milković: Na kraju svakog dana imamo bend koji zabavlja naše hodače te uvijek bude plesa i zabave unatoč umoru.

Više informacija o događanju pronađite na Hrvatski Festival Hodanja a prijave su na Stotinka.hr. Još stignete!

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close