ScenaTurizam

Radno ljeto: HKUD ”Široka Kula” na mini turneji po Hrvatskoj

Nakon zapaženog nastupa u Čazmi HKUD ”Široka Kula” nastupit će na danu obilježavanja grada Gospića


Pred HKUD-om “Široka Kula” je aktivno ljeto bez odmora! Nakon putovanja u Mikleuš kod Čazme gdje su nastupali na 42. Zapovjedi pod lipom, već u petak dolaze na trg Stjepana Radića u Gospiću gdje će povodom Dana Grada odrasla i dječja folklorna te tamburaška sekcija izvesti svoj program. Gospić na dan grada ima mogućnost ugostit različite izvođače i umjetnike, no HKUD ”Široka Kula” sigurno je onaj koji će unijeti dašak tradicije i etnološkog stvaralaštva. Zadržavanjem u županiji, već u nedjelju 24.07. HKUD će održat prvi nastup u NP Plitvička jezera gdje će se od 17:30 naći na lokaciji restorana Borje.

Zatim slijedi obilježavanje dana Oluje, taj veliki dan HKUD će obilježiti baš u Širokoj Kuli koja je ujedno i osovina njihova postanka. Na istom mjestu će se održati i Sv. Misa.

Nakon obilježavanja redarstvene akcije, HKUD se 13. i 14. 08. vraća na Plitvička jezera. Već nekoliko dana kasnije, točnije 20.8. prigodan program održat će i u Čavoglavama. Nakon tek nekoliko dana stanke, početkom rujna krenut će u osvajanje novih ruta, pa će već 08.09. otputovati u Ružiće nedaleko Drništa.

Ove godine na blagdan Sv.Mateja zaštitnika župe, Široka Kula će se slaviti 200 godina od osamostaljenja župe Široka Kula.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close