DogađanjaTurizam

Radno ljeto: HKUD ”Široka Kula” na mini turneji po Hrvatskoj

Nakon zapaženog nastupa u Čazmi HKUD ”Široka Kula” nastupit će na danu obilježavanja grada Gospića


Pred HKUD-om “Široka Kula” je aktivno ljeto bez odmora! Nakon putovanja u Mikleuš kod Čazme gdje su nastupali na 42. Zapovjedi pod lipom, već u petak dolaze na trg Stjepana Radića u Gospiću gdje će povodom Dana Grada odrasla i dječja folklorna te tamburaška sekcija izvesti svoj program. Gospić na dan grada ima mogućnost ugostit različite izvođače i umjetnike, no HKUD ”Široka Kula” sigurno je onaj koji će unijeti dašak tradicije i etnološkog stvaralaštva. Zadržavanjem u županiji, već u nedjelju 24.07. HKUD će održat prvi nastup u NP Plitvička jezera gdje će se od 17:30 naći na lokaciji restorana Borje.

Zatim slijedi obilježavanje dana Oluje, taj veliki dan HKUD će obilježiti baš u Širokoj Kuli koja je ujedno i osovina njihova postanka. Na istom mjestu će se održati i Sv. Misa.

Nakon obilježavanja redarstvene akcije, HKUD se 13. i 14. 08. vraća na Plitvička jezera. Već nekoliko dana kasnije, točnije 20.8. prigodan program održat će i u Čavoglavama. Nakon tek nekoliko dana stanke, početkom rujna krenut će u osvajanje novih ruta, pa će već 08.09. otputovati u Ružiće nedaleko Drništa.

Ove godine na blagdan Sv.Mateja zaštitnika župe, Široka Kula će se slaviti 200 godina od osamostaljenja župe Široka Kula.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close