DogađanjaVijesti

Rade Šerbedžija: “Počašćen sam nagradom na najblistavijem festivalu, možda i na svijetu”

DOBITNIK ORLANDA

Dramski umjetnik Rade Šerbedžija te trubljač i skladatelj Petar Obradović dobitnici su nagrade “Orlando, koju je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara dodijelio HRT u atriju dubrovačke palače Sponza.


Rade Šerbedžija nagrađen je za ulogu Georgea u predstavi “Tko se boji Virginije Woolf” Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta.

Počašćen sam nagradom na najblistavijem festivalu, možda i na svijetu. Sjećam se svih velikih dramskih i svjetskih glazbenih umjetnika koji su prošli ovom blistavom scenom. Kazalište je kolektivna umjetnost pa ova nagrada jednako pripada mojoj Katarini Bistrović, kao i svima koji su pomogli ostvarenju predstave. Čestitam i vodstvu Dubrovačkih ljetnih igara i ministrici Obuljen Koržinek da ovu svijetlu točku održe i u teškim vremenima”, istaknuo je Šerbedžija.

Dodijeljena je i Grand Prix nagrada “Orlando”, za osobit doprinos ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj ili više festivalskih godina, a dobio ju je Dubrovački simfonijski orkestar.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close