Vijesti

PRVA UTRKA U NEDJELJU Braća Sinković kreću na Svjetsko prvenstvo u Linzu

Nakon dva mjeseca priprema na Perući, braća Martin i Valent Sinković spremni su za Svjetsko prvenstvo u Linzu, Austriji, piše Novi list.


Svjetsko prvenstvo je vrhunac veslačke sezone, a ujedno i prva kvalifikacijska regata za Olimpijske igre. Braća Sinković brane naslov od prošle godine, ali konkurencija će biti vrlo jaka jer svi žele izboriti svoju poziciju za put u Tokyo 2020. godine.

Australija koja je bila veliki favorit, nastupa u drugom sastavu, što ostavlja prostora za posadu Novog Zelanda koji su na drugom Svjetskom kupu osvojili srebro. Treba svakako spomenuti posade Češke i Rumunjske, koje su uvijek u borbi za medalju.

Kanada je sudjelovala na samo jednom Svjetskom kupu i osvojila brončanu medalju, tako da ni njih ne treba zanemariti.

U nedjelju nam je već prva utrka. Budući da je ovo kvalifikacijska regata, konkurencija je stvarno jaka. Bit će jako zanimljivo, veslat ćemo i četvrtfinale zbog velikog broja prijavljenih posada. Morat ćemo biti spremni, svaku utrku dati maksimum i mislim da će biti dobro. Puno smo napravili u Sinju, dobro smo odradili pripreme, nije bilo ozljeda. Očekujemo da ćemo se boriti za najviše postolje, ali idemo utrku po utrku, rekao je Valent Sinković.

U ovoj sezoni Braća Sinković osvojila su srebro na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu i zlato na Europskom prvenstvu u Lucernu. Zbog Valentove ozljede rebra i Martinove bolesti bili su prisiljeni preskočiti nastupe na drugoj i trećoj utrci Svjetskog kupa.

Dugo je trajalo ovo razdoblje od zadnje regate, skoro 3 mjeseca. Jedva čekamo vidjeti što možemo napraviti na ovom Svjetskom prvenstvu koje je definitivno glavna regata ove sezone. Osjećamo se spremno, idemo s velikim samopouzdanjem i idemo raditi ono što najbolje znamo, rekao je Martin Sinković.

Podsjetimo, nakon osvajanja zlatne Olimpijske medalje u Rio de Janeiru u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković odlučili su napraviti zaokret u svojoj karijeri i prijeći u disciplinu dvojac bez kormilara.

Nakon što izbore svoj put na Olimpijske igre, nastup u Tokiju bit će njihova treća disciplina. U Londonu su nastupali u četvercu, u Riju kao dvojac na pariće, a u Tokiju ćemo gledati dvojac bez kormilara.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je 25. kolovoza od 10.24 sati, a četvrtfinale 28. kolovoza od 11.13 sati. Polufinale nas očekuje 29. kolovoza od 10.38 sati, a finalnu utrku možete pratiti u subotu, 31. kolovoza u 13.37 sati.

Donosi Novi list.

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close