Poljoprivreda

Prosvjed seljaka se nastavlja: “Nismo se bojali tenkova, zašto bismo se bojali izaći na autoput i izazvati kaos?”

Milenko Bilić iz Stožera za obranu hrvatskog sela na Graničnom prijelazu Županja razgovarao je s našim Ivanom Hrstićem dok prosvjednici iščekuju rezultate sastanka Vlade s relevantnim institucijama u Zagrebu.


Poljoprivrednici prosvjeduju već osmi dan tražeći od Ministarstva da udovolji njihovim zahtjevima, dozvoli klanje na objektima i trženje zdravog svinjskog mesa.

“Očekujemo da će pobijediti zdrav razum i da ćemo i mi zadovoljni otići kući, a Vlada da će ispuniti domaću zadaću. Tu mislim na naše zahtjeve. Očekujem da će shvatiti da ovo što su dosad radili nije dobro ni za Slavonce, ni za seljake, ni za kupce, da se stane na kraj ovom teroru i da svi idemo kući. Nije nikakva pobjeda ni kapitulacija”, rekao je Milenko Bilić i dodao da prostora za kompromis još ima:

“Ima prostora za kompromis, ali točke bitne za nas – trgovina zdravim svinjama, kupovina i prodaja te klanje tih svinja u našim domaćinstvima – od toga ne odustajemo, a o daljnjim kompromisima možemo razgovarati.”

Situacija na terenu je pred rubom eskalacije, istaknuo je: “Kao jedan od vođa stožera pokušavam zadržati ljude, ali pojedincima je došla voda do grla.” Upozorava da bi situacija mogla eskalirati ako ne dođe do dogovora, a pozvao je i ministra branitelja Tomu Medveda da se priključi rješavanju problema.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros se sastao u Banskim dvorima s članovima Vlade i predstavnicima nadležnih institucija u vezi suzbijanja afričke svinjske kuge.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: n1info.hr | Foto: pixabay.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close