SportKultura

Promocija biografije Luke Modrića u Zadru

Biografiju hrvatskog nogometnog idola, Zadranina Luke Modrića predstavit će izdavač Dominović i prevoditeljice na promociji 3. studenog 2016. u Zadru u Kavani Lovre s početkom u 11 sati u organizaciji tvrtke Sport Event.


Iz pera španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i José Manuela Puertasa koji su razgovarali s dvjestotinjak sugovornika, uz predgovor još jedne legende hrvatskog nogometa i Real Madrida, Davora Šukera, nakladnik Domidonosimo biografiju kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji je proglašen najboljim veznim igračem Primere.

Priča o Luki Modriću priča je o svladavanju prepreka i ljubavi prema nogometu. Put je to prepun teškoća čiji je protagonist postao jedna od najvećih zvijezda svjetskoga nogometa, nakon što je svladao nebrojene teškoće, od teškoga djetinjstva u izbjeglištvu u Zadru pa sve dok nije postao ključni igrač jednoga od najboljih nogometnih klubova na svijetu, Real Madrida.

Priča je to o samopouzdanju, napornom radu i poniznosti, koju su ispričali oni koji najbolje poznaju slavnoga hrvatskog nogometaša kojega slava nije nimalo promijenila. Nakon što je gotovo sve izgubio, Luka Modrić skroman je obiteljski čovjek, zaljubljen u svoju zemlju i dovoljno hrabar da prevlada sve do zadnje kritike koje su na njegovu sportskom putu sijale sumnje u to da može postati svjetski nogometaš zbog krhke građe iza koje se krije njegov snažan karakter, radna etika i moćan unutarnji pogon.

S nogometnom loptom proputovat ćete najteže ratne godine u Hrvatskoj i proživjeti čitav niz anegdota koje su obilježile ovoga skromnog nogometaša iz Zatona Obrovačkog, koji se talio u Zadru, stasao u Mostaru i Zagrebu i igrao u velikim gradovima kao što su London i Madrid. Čitat ćete o nekim od ključnih događajima koji su obilježili sportsku karijeru Luke Modrića, kao što su ogromno razočaranje nakon što je Turska izbacila Hrvatsku s Europskog nogometnog prvenstva 2008. godine, ali i o nekima od njegovih najsretnijih nogometnih trenutaka na Amsterdam Areni, Wembleyu, Stadionu svjetlosti u Portugalu ili na milanskom San Siru.

Prevoditeljski projekt „Prijevod biografije Luke Modrića sa španjolskog na hrvatski jezik” bio je sastavni dio obveznog kolegija Prevoditeljski seminar III na dvopredmetnom diplomskom studiju hispanistike (prevoditeljski smjer) koji se izvodi na Odsjeku za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru pod vodstvom doc. dr. sc. Ivane Lončar.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: antenazadar.hr | Foto: HNS Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close