Prognoza: Vikend u znaku povoljnijeg i stabilnijeg vremena

Vikend u znaku povoljnije i stabilnijeg vremena, kako će prolazno opet ojačati greben anticiklone sa zapada kontinenta


No, povremeno po njegovom rubu će u naše krajeve stići malo vlage, uglavnom danas.

Subota počinje pretežno vedro, ali ubrzo će se oblačiti u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima zemlje. Vjetar će oslabjeti u Slavoniji, kao bura i tramontana na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji i dalje biti razmjerno vjetrovito. Jutro hladno, ali minusi malo manje izraženi.

Poslijepodne na kopnu još oblačnije, ponegdje će sunce potpuno izostati, a povremeno će više oblaka biti i na Kvarneru. Ipak, ostaje uglavnom suho. Najsunčanije u Dalmaciji, ali će tramontana značajnije oslabjeti tek kasnije navečer. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje, prvenstveno na kopnu. U unutrašnjosti popodne tako uglavnom oko 7 °C, a na moru 11 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju postupno sve sunčanije, poslijepodne i pretežno sunčano te malo ugodnije, ali zatim opet jedno promjenjivo razdoblje. Naoblačenje se očekuje tijekom ponedjeljka, a potkraj dana će izgledna biti i kiša, u gorju susnježica i snijeg. Početak novog tjedna malo hladniji, ali od srijede opet manji porast dnevne temperature.

IDUĆIH DANA NA MORU

Pogoršanje će početkom novog tjedna izraženije biti na Jadranu. Krenuti će jačanjem juga, okretanjem na oštro i jugozapadnjak, a pratit će to krajem dana i u noći na utorak prava kišna epizoda. Srećom, oblake će razmjerno brzo rastjerati umjerena i jaka bura pa se od srijede očekuje pretežno sunčano vrijeme. Temperatura ostaje bez veće promjene

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close