Prognoza: U utorak ulazimo u vrlo hladan dio tjedna, mogući problemi

Veći dio tjedna obilježit će jutarnja hladnoća, a utorak će naše krajeve zahvatiti jača promjena vremena s obilnim oborinama, na Jadranu i izrazitom južinom.


Prijepodne u unutrašnjosti većinom oblačno, još mjestimice s maglom ili niskim oblacima, a zatim barem kraća sunčana razdoblja. Uz obalu djelomice sunčano, veći dio dana i manje vjetrovito – u Dalmaciji slab do umjeren sjeverozapadnjak, pod Velebitom bura, a u unutrašnjosti jugozapadnjak. Navečer će na moru zapuhati i pojačati jugo. Ujutro vrlo hladno, zatim poslijepodne u kopnenim predjelima temperatura između 5 i 9, a na Jadranu od 13 do 17 °C.

Nakon današnjeg predaha već utorak donosi novu izraženu promjenu – prevladavat će oblačno, bit će obilnih oborina, u gorju susnježice ili snijega te povremeno pojačanog jugoistočnog vjetra.

U srijedu postupni prestanak oborina i djelomično razvedravanje pa će u drugom dijelu tjedna ujutro biti hladno i vrlo hladno te maglovito, a tijekom dana uz barem kraća sunčana razdoblja.

Na Jadranu će utorak donijeti brojne probleme – bit će obilne kiše, lokalno i izraženih nevremena, a puhat će jako, olujno, povremeno i orkansko jugo i oštro, već krajem dana pod Velebitom jaka bura. U srijedu postupno smirivanje vremena pa će ostatak tjedna biti stabilniji i sunčaniji.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close