Prognoza: U novogodišnju noć ulazimo gotovo proljetnom toplinom

Početak nove godine obilježit će proljetna toplina, topla će biti i jutra i dani, a južina će popustiti tek sredinom idućeg tjedna kada će se i temperatura sniziti. Tako ćemo na povratak barem blage zime pričekati još nekoliko dana


Uz jačanje grebena će nam stizati sve topliji zrak s juga pa će novogodišnja noć biti topla kao malo koja do sada, mjestimice moguće i najtoplija.

SUBOTA

Prijepodne nešto zaostale naoblake, ali u većini predjela barem kraća sunčana razdoblja. Oblačnije ostaje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju, gdje će povremeno pasti i malo slabe kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo, a temperatura i dalje iznad prosjeka.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve više sunčana vremena, a uz južinu i još više temperature – često iznad 15 °C pa će se na proljetnoj toplini moći uživati u posljednjim pripremama za doček.

Vrlo slično i na istoku zemlje – sve češća i dulja sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura oko 14, 15 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčanije, osobito na jugu, dok će na sjeveru još sredinom dana pasti koja kap kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura između 13 i 17 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno, kiše će biti manje, u novogodišnjoj noći tek mjestimice. Uz južinu toplije – u gorju između 10 i 13, a uz obalu mjestimice i iznad 15 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana djelomice ili pretežno sunčano, jedino u gorju oblačnije s malo kiše. Početak nove godine obilježit će proljetna toplina, topla će biti i jutra i dani, a južina će popustiti tek sredinom idućeg tjedna kada će se i temperatura sniziti. Tako ćemo na povratak barem blage zime pričekati još nekoliko dana.

IDUĆIH DANA NA MORU

U Dalmaciji i idućih dana djelomice sunčano, sjevernije će i dalje biti više oblaka, kiše tek malo, povremeno i lokalno. Slabo do umjereno jugo će podržavati visoke temperature, a tek drugi dio tjedna donosi pad temperature.

U novogodišnju noć ulazimo gotovo proljetnom toplinom. Temperatura se u unutrašnjosti uglavnom neće spuštati ispod 5 stupnjeva, a na moru će biti i toplije. U većini predjela suho, a tek je malo kiše moguće oko Rijeke i u Gorskom kotaru.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close