Prognoza: Prosinac počinje pravim zimskim vremenom

Danas većinom oblačno, uz obalu kraća sunčana razdoblja, ali i olujni udari bure, a u unutrašnjosti slabe oborine.


SRIJEDA

Danas vjetrovito – u kopnenim predjelima slab do umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, pod Velebitom i orkanskim udarima. Prevladavat će oblačno, u nizinama unutrašnjosti povremena slaba kiša, u višim predjelima i susnježica ili snijeg, a na moru većinom suho uz sunčana razdoblja. Na kopnu hladno, temperatura tek koji stupanj iznad nule, a na Jadranu uz buru prohladno.

U središnjim i sjeverozapadnim krajevima i u nastavku dana pretežno oblačno, povremeno će biti slabe kiše, u višem gorju i susnježice ili snijega. Temperatura samo stupanj dva viša od jutarnje, uglavnom ispod 5 stupnjeva, a dojam hladnoće će pojačavati slab do umjeren vjetar sa sjevera.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, bit će povremenih oborina, osobito navečer. Uz slab do umjeren vjetar temperatura do najviše 5 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom suho, koja kap kiše moguća je tek rijetko na krajnjem jugu, a višak oblaka će remetiti vedrinu neba. Bit će vjetrovito uz umjerenu i jaku, sjevernije na udare i olujnu buru, a temperatura između 9 i 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu kraća sunčana razdoblja, ali bit će i olujnih i orkanskih udara bure. U gorju temperatura cijeli dan oko nule, bit će susnježice ili snijega pri čemu se stvaranje snježnog pokrivača očekuje u Gorskom kotaru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Prosinac će početi pravim zimskim vremenom – ostaje hladno, dnevna temperatura do vikenda uglavnom ispod 5 stupnjeva, odnosno tek malo, gotovo neznatno viša od jutarnje, a od nedjelje će uz južinu malo porasti. I idućih dana pretežno oblačno, bit će povremenih oborina, do vikenda češćih u gorju, a zatim u cijeloj unutrašnjosti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu većinom oblačno, bit će nešto sunčanih razdoblja, ali od petka i kiše, tijekom vikenda lokalno i obilne. Jaka i olujna bura će postupno oslabjeti i okrenuti na jugo, a uz južinu će temperatura malo rasti.

 

Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close