Prognoza: Proljeće nam polovicom tjedna donosi i prvih 20 stupnjeva na kopnu

Novo godišnje doba dočekalo nas je s obiljem vedrine koje ni idućih dana neće nedostajati. Slojevita zimska odjeća svakako će još trebati, osobito ujutro na kopnu, a zbog bure na moru.


U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj do kraja dana bit će sunčano. Vjetar će biti slabiji nego jučer, pa će činiti manje hladno uz maksimalnih 11 °C ili 12 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu će i popodne biti vedro. Puhat će slab sjeveroistočnjak pa će time biti ugodnije nego jučer iako se temperatura neće odviše promijeniti. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti i popodne ostaje sunčano i gotov bez ijednog oblačka. Bit će vjetrovito.

Umjerena bura, na jugu nakratko sredinom dana u okretanju na jugozapadnjak, navečer opet jača duž cijele obale mogući su jaki udari. Temperatura će biti malo viša od današnje, oko 15 °C, ali uz vjetar ostaje prohladno. Vrijeme po buri očekujemo do kraja dana i na sjevernom Jadranu. Najjača će biti ponovno navečer, pod Velebitom s udarima do 90 km/h.

Sve do srijede će bura ograničavati promet za određene skupine vozila. Ostaje prohladno, uz najviše temperature oko 14 °C na moru, oko 10 °C u gorju.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Minuse i jutarnju hladnoću na kopnu očekujemo sve do sredine idućeg tjedna, nakon čega nema bojazni od mraza. Štoviše, danju će biti osjetno toplije, a krajem tjedna čini se, stižu i dvadesetice nakon dugih jesenskih i zimskih mjeseci.

U NASTAVKU TJEDAN NA MORU

Jaka bura na Jadranu očekuje se i u utorak. Tijekom srijede postupno će slabjeti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Time će uz sunčano vrijeme i dnevne temperature u porastu biti ugodnije za boravak na otvorenome.

Od proljetne ravnodnevice ili ekvinocija stiže više dozračene sunčeve energije. Zbog duljeg svijetlog dijela dana, koji će s početkom ljetnog računanja vremena od idućeg vikenda, trajati i nakon 19 sati, kreće buđenje i prirode. Iskoristite vrijeme uz povoljne biometeorološke prilike.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close