Vijesti

Prognoza: Hladnija fronta i idućih dana nad Hrvatskom, početkom lipnja vraćaju se vrućine

Do nas se sa sjevera kontinenta spustila hladna fronta i zahvatila veći dio unutrašnjosti. Taj svježiji i vlažniji zrak nad našim će se krajevima zadržati i idućih par dana.


Glavnina kiše i izraženih pljuskova u unutrašnjosti se ispadala u noći, ali još u jutarnjim satima može kojeg grmljavinskog pljuska biti na istoku zemlje. Prijepodne na kopnu zatim ostaje tmurno i razmjerno vjetrovito uz mjestimičnu kišu. Na Jadranu još uglavnom suho uz sunčana razdoblja, a pod Velebitom će zapuhat umjerena bura te postupno jačati. Jutro još uvijek razmjerno ugodno, tek će se na kopnu činiti malo svježije.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje tmurno, no kiša će ipak biti sve rjeđa. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, no bit će znatno svježije, temperatura tek oko 15 °C. Dakle, ponegdje niža od jutarnje, a gotovo dvostruko niža od najviše jučerašnje.

Slično i na istoku zemlje. Oblačno s povremenom, ali sve rjeđom kišom. I ovdje znatno hladnije, osobito uz pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura oko 18 °C, navečer još malo niža.

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, ali pljuskovi, moguće i grmljavina, se očekuju uglavnom samo u zaobalju. Razmjerno je mala šansa da koji pljusak stigne do samog mora. Sjevernije će zapuhati umjerena bura, navečer jaka, a tada će se nakratko proširiti duž ostatka obale. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje, ostaje vrlo toplo, nerijetko i vruće.

Na sjevernom Jadranu pretežno, u gorju i potpuno oblačno. Povremeno će biti kiše i pljuskova, no znatno izglednije u večernjim satima, kada su moguće i obilnije količine oborine, a ponegdje i nevere. Temperatura malo niža, između 23 i 27 °C, no u Gorskom kotaru će osjetno svježije kao i u ostatku unutrašnjosti.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju na kopnu još tmurno uz mjestimičnu kišu, čak će još malo osvježiti. U ponedjeljak ne još sasvim stabilno, ali uz sve više sunčanih razdoblja i porast temperature. Sve sunčanije od utorka, kada će opet osjetno zatopliti, a početak lipnja izgledno će obilježiti vrućina.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu svježije, promjenjivo i nestabilno do utorka, a u nedjelju još i prilično vjetrovito. Na sjevernom dijelu jaka i olujna bura, a na jugu umjereno i jako jugo, a tada su najvjerojatnije i nevere i u Dalmaciji. Vjetar zamjetno slabiji od ponedjeljka, a od srijede će posvuda biti stabilnije i osjetno toplije.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close