Vijesti

Presudno pitanje koje odlučuje jeste li spremni za brak

Najvažnija odluka koju svaki par može donijeti je ulazak u brak. No, prije nego što se odlučite vjenčati, postoji jedno pitanje na koje morate odgovoriti, piše Zadovoljna


Socijalni psiholog Eli Finkel autor je knjige “Sve-ili-ništa brak”. On smatra kako je važno da se par suoči s dugoročnom kompatibilnošću prije nego što donesu odluku o ulasku u brak. Naime, dugoročna kompatibilnost velik je faktor u izbjegavanju rastave.

Finkel smatra da kada se ljudi odluče vjenčati, velik dio razloga za to je što misle da su kompatibilni. No, na tu odluku utječe samo nekoliko godina koje je par zajedno proveo. Njihov život i budućnost neće uvijek biti identični tim godinama.

Trenutna kompatibilnost nimalo ne garantira da će par biti kompatibilan za tri ili pet godina, navodi Finkel, inače profesor psihologije na prestižnom američkom sveučilištu Northwestern. Jer ako se vaši ciljevi razlikuju, ako se vaše idealne verzije onoga što želite biti ne podudaraju, onda postoji razina nekompatibilnosti među vama.

Više na Zadovoljna

 

Foto: unsplash

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close