Događanja

Preminuo je legendarni glumac Christopher Lee

Glumac Christopher Lee, legenda ekrana, preminuo je u Londonu. Umro je u nedjelju u jutarnjim satima. Imao je 93 godine, a obilježio je najvažnije filmove današnjice, kao što su”Ratovi zvijezda” i “Gospodar prstenova”.


Najvažnija uloga ovog legendarnog glumca bila je ona grofa Dracule. Teško je ipak istaknuti samo jednu ulogu koja je obilježila Leejevu karijeru, budući da je ona do smrti išla uzlaznom putanjom, koja je krenula krajem 50-ih godina prošlog stoljeća. Preminuo je nakon kratkog boravka u bolnici, gdje je završio zbog problema s dišnim putevima i infarkta. U bolnici je proveo tri tjedna te je tamo proslavio 93. rođendan. Vijest je dala u javnost njegova supruga, nakon što je obavijestila članove obitelji. U braku su bili više od 50 godina.

Iako se javnosti predstavio već 40-ih godina prošlog stoljeća, posljednjih petnaest godina njegovog života ostvario je zaista brojne uloge, ostavši aktivan do kraja. Obožavan i omiljen od svih, Christopher je njegovao stabilan brak i obiteljski život. Godine 1958. postao je svjetska zvijezda zahvaljujući ulozi Dracule. Iako je imao plodnu karijeru, živio je mirnim privatnim životom. Vjenčao se sa suprugom Birgit 1961. godine, a imaju i kći Christinu. Kada su ga upitali u čemu je tajna dugog braka, jednostavno je odgovorio:”Oženite se s nekim predivnim.”


Tekst: večernji
Foto: Wikimedia Commons

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close