Događanja

Predstavljamo: Sliryc 33

U moru mainstream glazbe i glazbenika sa Estrade, postoje i oni koji se obilježavaju nazivnikom alternative, i to nazivnikom duhovne glazbe, koja je zadnjih desetljeća u Hrvatskoj doživjela rast i širenje popularnosti. Sliryc 33? Tko je, što je?


Sliryc 33 je mladi autorski bend koji želi razbiti poznate predrasude o kršćanskoj ili duhovnoj glazbi. Glavni cilj ovog mladog benda jest svojim pjesmama potaknuti pojedinca na razmišljanje i neprestano traženje istine. Bend postoji od 25. 08. 2010. godine i broji četiri člana koji sviraju o svojem iskustvu Boga.

Sastav grupe je slijedeći: Višeslav Foretić: vokal; Filip Čekada: gitara; Dominik Lučić: klavijature, DJ, back vocal; Marko Ivković: bas gitara.

Njihova prva snimljena pjesma imena “Sumnja” snimljena je 2012. godine koju su izveli na festivalu kršćanske glazbe “Uskrsfestu”. Glazba koju stvaraju mješavina je rocka, rapcorea, popa i drugih glazbenih žanrova s naglaskom na duhovni tekst.
Od važnijih nastupa treba spomenuti nastup na “Demonstrator-u”, caffe baru “History-u”, “Bonofestu”, “Hosanafestu” i na “Uskrsfestu” gdje su 2014. godine osvojili 2. mjesto sa pjesmom “Ja sam sretan”, a 2015. prvo mjesto sa pjesmom “Pobjeda”.
Što se tiče imena koje na prvu izgleda kao zagonetka, rješenje je jednostavno.
Sliryc= Lyrics; 33= Krist, tako da rješenje zagonetke imena glasi Kristove riječi.

Službena Internet stranica benda je sliryc33.


 

Foto: facebook.com/Sliryc33

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close