OpćinskaLikaVijestiPolitika

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić posjetio Donji Lapac

U srijedu, 24. listopada u društvenom domu Donji Lapac održana je javna tribina “Poljoprivreda danas” u organizaciji SDP-a Ličko-senjske županije.


Novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, potpore u poljoprivredi, natječaji iz EU fondova, OPG-ima, ali i svakodnevni težak život poljoprivrednika neke su od tema o kojima je bilo govora na tribini. S više od pedeset zainteresiranih mještana razgovarali su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, glavni tajnik Nikša Vukas te Tihomir Jaic iz Hrvatske poljoprivredne komore. Tribini su nazočili i predsjednik ličko-senjske organizacije Tomislav Zrinski, Lidija Pemper, Krešimir Benković, Dane Jazić i drugi.

Čuli smo mnoge probleme s kojima se mještani suočavaju. Žele raditi, proizvoditi kvalitetne domaće proizvode i od toga moći preživjeti. SDP predlaže smanjenje poreza na sve što više proizvodimo, nego uvozimo. Našim proizvođačima, poljoprivrednicima, uzgajivačima… potrebna je veća podrška i pomoć pri apliciranju za potpore. Moraju znati da potpora ulazi u dohodak i da postoji opasnost da zbog toga imaju neočekivane troškove do čak 30.000 kn da mogu na vrijeme reagirati. O tome županijske vlasti, kao ni državne, ne razmišljaju. To moramo osvijestiti i zajedno mijenjati naglašava SDP Ličko-senjske županije na svojoj Facebook stranici.

 

Foto: Facebook SDP ličko-senjske županije

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close