Pred nama su vrlo vjetrovite prilike, a vraćaju se i jutarnja magla i niski oblaci

U kopnenim predjelima još u nedjelju dosta oblaka, ali bit će većinom suho, samo je u noći moguće još malo slabih oborina


Ciklona nam je donijela oborine, lokalno i obilne pa je mjestimice palo više od 50, oko Rijeke i više od 100 litara po metru četvornom. Nalazimo se između ciklone i grebena koji jača sa zapada, a to znači vrlo vjetrovite prilike.

SUBOTA

Jugo je na sjevernom Jadranu već u noći okrenulo na buru koja će imati olujne, pod Velebitom i orkanske udare, a sjeverni vjetar će zapuhati i u unutrašnjosti. Od jutra većinom oblačno, još malo kiše će povremeno pasti na zapadu, dok će češća biti na istoku, a obilnija u Dalmaciji.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno te većinom suho. Bit će vjetrovito uz umjeren, u gorju na udare i jak sjeverni vjetar, a temperatura između 11 i 14 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom oblačno s kišom. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverni vjetar, a temperatura neće imati izraženi dnevni hod pa će popodnevna biti samo koji stupanj viša od jutarnje.

U Dalmaciji oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i izraženim. Obilne oborine se očekuju ponajprije na krajnjem jugu gdje će i dalje puhati umjereno i jako jugo. Sjevernije će zapuhati bura, navečer i pojačati, a temperatura većinom od 16 do 19, u Zagori i svježije.

Na sjevernom Jadranu umjereno oblačno, moguća su i kraća sunčana razdoblja, u gorju većinom suho, a nešto kiše moguće je još uglavnom u Lici. Puhat će jaka i olujna bura, pod Velebitom s orkanskim udarima, a temperatura bez veće promjene.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U kopnenim predjelima još u nedjelju dosta oblaka, ali bit će većinom suho, samo je u noći moguće još malo slabih oborina. U novom tjednu stabilno, tijekom dana barem kraća sunčana razdoblja, ali vraćaju nam se i jutarnja magla i niski oblaci. Prema sredini tjedna porast dnevne temperature, ali i pad minimalne pa će jutra biti sve svježija.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu već od nedjelje većinom sunčano, jedino ostaje prilično vjetrovito, ali jaka i olujna bura će prema večeri slabjeti. Utorak će vjetar uglavnom izostati pa je magla moguća i ponegdje uz obalu, a nova doza oblaka i kiše na sjevernom Jadranu je izgledna u drugom dijelu tjedna, dok u Dalmaciji ozbiljnijih promjena nema na vidiku.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close