Vijesti

Pred nama je vikend pun sunca i vedrine, temperature kao da je proljeće

Puno sunca i vedrine, iznadprosječna toplina i stabilni vremenski uvjeti navode nas na pomisao da smo u proljeću. Sve to posljedica je prostrane anticiklone koja će utjecaj na naše područje imati i sutra, dok će sa sjeverozapada u oslabljenoj fronti pritjecati malo vlage.


No još ujutro i prijepodne situacija slična današnjoj – pretežno vedro uz temperaturu u unutrašnjosti između -1 i 2 °C, a na moru od 6 do 11 °C. Uglavnom bez vjetra pa se tako ponegdje može očekivati kratkotrajna magla, češća u središnjim predjelima i Podunavlju. Sumaglica i magla mjestimice i na Jadranu, osobito uz zapadnu obalu Istre.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno sve više oblaka, najprije u Zagorju i Međimurju, no uglavnom suho. Tek navečer postoji mala vjerojatnost za ponegdje slabu kišu. Vjetar slab, ostaje iznadprosječno toplo s temperaturom oko 16 °C. Sve u svemu, idealno za boravak na otvorenom.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još uvijek djelomice sunčano. Više oblaka postupno stiže zapadnije, a navečer i na cijelo područje kada postoji mala vjerojatnost za ponegdje slabu kišu. Puhat će uglavnom slab vjetar, tek mjestimice umjeren sjeverozapadni, a temperatura slična današnjoj.

U Dalmaciji sunčano i ugodno poslijepodne, a temperatura između 15 i 18 °C, u zaleđu moguće i koji stupanj više. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje prema otvorenome moru umjeren sjeverozapadni, a kasnije u noći okreće na buru. Na sjevernom Jadranu i u gorju postupan porast naoblake, a u noći u Lici i Gorskom kotaru ponegdje može pasti pokoja kap kiše. Slab sjeverozapadnjak navečer podno Velebita okreće na umjerenu i jaku buru s olujnim udarima. Temperatura posvuda između 14 i 17 °C, svježije tek uz zapadnu obalu Istre, gdje se niski oblaci mogu dulje zadržavati.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. U mirniji ponedjeljak ujutro malo hladnije, na kopnu uz maglu, ponegdje i mraz, a poslijepodne novo naoblačenje, navečer i u noći na utorak mjestimice kiša, a sredinom dana će prolazno zapuhati slab do umjeren sjeverac.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu slično, toplo za doba godine i barem djelomice sunčano, u ponedjeljak s više oblaka i kišom najprije na sjevernom dijelu, a navečer i u noći i drugdje. Puhat će umjerena, u utorak i jaka bura koja slabi sredinom tjedna i u četvrtak okreće na jako jugo koje donosi više oblaka i veću vjerojatnost za kišu

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close