Događanja

Pred nama je drugi vikend adventa, evo što će se sve događati u Ličko-senjskoj županiji

Pred nama je drugi po redu vikend ovogodišnjeg adventa. Najradosniji i najljepši period u godini donosi mnoštvo zanimljivih događanja u kojima jednako mogu uživati i veliki i mali


Provjerite što vas sve sve očekuje u gradovima i općinama diljem Ličko-senjske županije.

Božićna čarolija u Gackoj

Turistička zajednica Grada Otočca je posjetiteljima pripremila još jedan zanimljiv blagdanski vikend. U petak u 18 sati započinje božićni sajam lokalnih proizvoda, a za dobru atmosferu od 21 sat pobrinut će se Music Band Mirakul. Veseli dvojac pripremio je poznate zabavne stihove uz koje ćete sigurno zaplesati.

Božićni sajam se nastavlja u subotu od 17 sati, u 18.30 će drugu adventsku svijeću upaliti FD Otočac, dok nas u večernjim satima očekuje zabava uz Tamburaški sastav Biseri Gacke

U nedjelju od 18 sati na rasporedu je prava čarolija uz plesni show na ledu Zagrebačkih pahuljica.

Advent u Senju

Zanimljiv program ovog vikenda donosi manifestacija Advent u Senju. Gradska knjižnica pripremila je predstavu za najmlađe “Avanture svetog Nikole” u petak u 18 sati. U isto vrijeme će u Kući Velebita u Krasnu uz dva predavanja i izložbu fotografija započeti obilježavanje Međunarodnog dana planina.

Istog dana od 18:00 do 20:00 sati možete besplatno razgledati Gradski muzej Senj i Kriptu Katedrale Uznesenja BDM.

U subotu 9. prosinca Klapa Senjkinje slavi svoj 30. rođendan. Slavljenički koncert će se održati u Katedrali Uznesenja BDM s početkom u 19:00 sati. Od 20 sati na Pavlinskom trgu očekuje vas adventska zabava uz grupu „Mirakul”.

Dva koncerta u Gospiću

U sklopu bogatog programa Adventa u Gospiću ovaj vikend nas očekuju dva koncerta. U petak će u Pučkom svoj tradicionalni, dvanaesti po redu božićni koncert održati Gradski zbora “Vila Velebita”. Nastupit će učenici Glazbene škole iz Lovinca u klasi prof. Danka Ivšinovića Lucija Mataić, Nikolina Mataić, Tomislav Vuk i Karlo Cajnko iz Gospića. Program započinje u 19 sati.

U subotu nakon svete mise ispred Katedrale bit će upaljena druga adventska svijeće, dok nas u nedjelju s početkom u 20 sati očekuje koncert Pučkih pivača Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Adventsko druženje i humanitarna akcija u Općini Plitvička Jezera

Adventsko doba već traje i u Općini Plitvička Jezera. U petak 8. prosinca održat će se DJ party “Christmas in the Air” u KIC-u Korenica.

U subotu s početkom u 17 sati u centru Korenice upalit će se druga adventska svijeća, nakon čega slijedi druženje u KIC-u uz kuhano vino, čaj i kobasice. Za dobru atmosferu će se pobrinuti  KUD Široka kula, a u sklopu druženja održat će se humanitarna akcija za malenog Jana Rukavinu.

U nedjelju 10. prosinca najmlađe će razveseliti projekcija crtanog filma “Crvendać Robin” u KIC-u Korenica.

Božićna čarolija u Karlobagu

Božićna čarolija u Karlobagu se nastavlja u subotu u 17 sati paljenjem druge adventske svijeće na Trgu Giardin, nakon čega posjetitelje očekuje druženje uz kuhano vino, čaj i fritule na trgu dr. Franje Tuđmana.

Ličke pole i rakija tema prvog adventskog vikenda u Lovincu

U subotu započinje Advent u Lovincu, a tema prvog vikenda su ličke pole i rakija. Izletištu Cvituša otvorit će svoja vrata u 14 sati uz tambure i sajam OPG-ova. U 16 sati nastupa HKUD Vrilo Pilići, a svoje umijeće predstavit će i lovinački mališani.

Zabava na Cvituši se nastavlja u nedjelju od 11 sati.

Advent u Novalji

Svakog vikenda tijekom Adventa u Novalji u prijepodnevnim satima na Trgu bazilike se održava Sajam domaćih proizvoda. Za dobru atmosferu u subotu će se pobrinuti klapa Munita, a u nedjelju Duo Nostalgija.

Druga adventska svijeća bit će upaljena u nedjelju u dvoru ispred galerije “ERA” u 17 sati.

Poslijepodnevni sati su rezervirani za događanja u Kulturnom centru Gozdenica. U subotu je na rasporedu radionica izrade božićnih ukrasa od filcane vune, dok nas u nedjelju očekuje plesni maraton filmskih hitova uz Baletni studio Arabesque.

 

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close