Vijesti

Pravilna njege na kojoj će nam koža biti zahvalna

Hladno vrijeme sa sobom donosi uvijek iste probleme – suhu i popucalu kožu na licu i rukama koja nas zna svrbjeti. Kada je vani hladno zrak u zatvorenom prostoru sadrži manje vlage te nam onda može isušiti kožu. Naravno, grijanje i puhanje hladnog zraka također doprinose lošem stanju kože. Stoga se osobito u zimskim mjesecima trebamo pridržavati pravilne njege na kojoj će nam koža biti zahvalna, te izbjegavati ovih 5 pogrešaka


1. Ne mijenjamo proizvode za kožu
Korištenje istih proizvoda tijekom čitave godine nije dobra ideja. Naime, temperature i zrak se mijenjaju s različitim godišnjim dobima, tako da i koža tada zahtjeva različite tretmane.

Zimsko vrijeme znači da koža treba biti dodatno hidratizirana. Bez obzira na to imate li masnu, mješovitu ili suhu kožu, za kremom za lice koja je malo masnija trebate svakodnevno posezati jer će vam pomoći pri održavanju vaše kože zdravom i izbalansiranom.

2. Ne koristimo se pilingom
Piling kože jednako je bitan ljeti kao i zimi. Samo zato što nam je koža pokrivena s nekoliko slojeva odjeće ne znači da trebamo prestati s korištenjem pilinga. Naime, nakupljanjem mrtvih stanica koža može izgledati ispucalo, a i proizvodi za njegu kože neće jednako dobro funkcionirati ako ne obavljate piling kože.

S obzirom na to da je zima, budite nježni prema svojoj koži s pilingom, te odaberite one proizvode koji u sebi sadrže hranjiva ulja.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close