Prava zima u cijeloj zemlji. Na snazi i danas meteoalarm DHMZ-a

Nakon toliko iščekivanja zimske atmosfere, stigao je ovog vikenda pravi snježni nalet zime, čak i do mora. Orkanski udari bure ograničili su pomorski i cestovni promet sjevernog i dijela srednjeg Jadrana unutra. U dalmatinskom zaobalju iznenadio je mnoge snijeg koji je u unutrašnjosti ograničio promet.


NEDJELJA

S nesvakidašnjim odmicanjem i zakretanjem odgovorne ciklone s juga Jadrana prema sjeveru, snijeg će padati i prijepodne u nizinama, Gorskom kotaru, dijelu Like i zaobalja. U Dalmaciji će padati slaba do umjerena kiša, na jugu su izgledni i jači grmljavinski pljuskovi i tuča. Popodne slijedi samo kratkotrajan predah prije nove porcije kiše i snijega navečer.

Ostaje tijekom cijelog dana vjetrovito, ali srećom orkanska i olujna bura pod Velebitom postupno slabi. Duž srednje i južne Dalmacije će puhati istočnjak i jugo. Temperature se na kopnu neće odviše mijenjati, bit će oko 0°C. Na moru pak ujutro do 5 °C, a danju malo manje hladno uz 6 °C do 9 °C.

IDUĆI TJEDAN KOPNO

Prvi dio idućeg tjedna na kopnu će biti oblačno uz povremene oborine: na zapadu i u gorju će to biti snijeg uz podebljavanje pokrivača. No, zbog porasta temperature u Slavoniji će padati većinom susnježica i kiša. Sve češće će u utorak i na zapadu zemlje padati samo kiša. Od srijede slijedi zatim smirivanje i postupno kidanje naoblake, pa će i jutra biti sve hladnija. Ostaje vjetrovito, a najvjetrovitije u ponedjeljak i u petak.

IDUĆI TJEDAN MORE

Početak novog tjedna na moru će biti zimski hladno uz jaku buru, pod Velebitom s olujnim udarima. Vrlo je vjerojatno da s burom i u Istru te na sjeverni Jadran stiže i malo snijega. No, samo kratkotrajno jer već prema utorku slijedi smirivanje i razvedravanje koje će potrajati najmanje do petka.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close