Događanja

Poznati su svi sudionici dva najviša ranga hrvatskog nogometa

Poznati su svi sudionici dva najviša ranga hrvatskog nogometa za sezonu 2015./2016.


Natjecateljska komisija HNS-a verificirala je i proglasila završne tablice Prve i Druge HNL za prošlu sezonu te je na osnovu dobivenih licenci poznat sastav liga za sljedeće prvenstvo.

Nadolazeća prvoligaška sezona počinje 11. srpnja, a nadmetat će se 10 klubova: Dinamo, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva, Zagreb, Slaven Belupo, Split, Osijek, Istra 1961 te Inter Zaprešić, koji je bio najbolji u drugoligaškoj konkurenciji.

Svi ovi klubovi moraju povjerenicima za natjecanje dostaviti službene prijave za natjecanje: rok za prijavu za Prvu ligu je 10. lipnja, a za Drugu HNL 20. lipnja.

12 drugoligaša

Ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova Prve HNL na osnovu kojih će se odrediti raspored odigravanja utakmica bit će u ponedjeljak 15. lipnja.

Dodajmo kako će osim devet prošlosezonskih sudionika (Sesvete, Gorica, Rudeš, Imotski, Cibalia, Dugopolje, Segesta, Lučko, Hrvatski dragovoljac), u novoj sezoni Druge lige sudjelovati i Zadar koji je ispao te Dinamo 2 i Šibenik, koji su bili prvaci u svojim trećim ligama (Zapad i Jug).


 

Tekst: gol.dnevnik

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close