HrvatskaVijesti

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

Poznati glazbenik Rajko Dujmić podlegao je ozljedama zadobivenim u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 29. srpnja na području Ravne Gore.


Upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Tiguan zagrebačkih registarskih oznaka, u smjeru Mrkoplja, u jednom je trenutku sletio s kolnika.

U nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te je pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u KBC Rijeka na medicinsku obradu.

Dujmić je bio u komi, ali unatoč naporima liječnika, podlegao je ozljedama glave koje su bile preteške.

Rajko Dujmić rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju glazbenu školu smjer violina, te apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim Fosilima i to punih 30 godina.

Osim što je bio odličan pijanist, bio je i sjajan skladatelj. Nosi epitet jednog od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni

Prva pjesma koju je napisao za grupu Novi Fosili bila je ”Sanjaj me”. Singlica ”Da te ne volim” prodana je u 65 tisuća primjeraka, a istoimena ploča dostigla je nakladu od 170 tisuća, piše na stranicama Zamp-a.

Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika.

 

Foto: screenshot YouTube

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close