Događanja

Poznate su jakosne skupine za Euro 2016

Iako još nisu poznati svi sudionici Europskog nogometnog prvenstva, UEFA je ovog utorka objavila jakosne skupine uoči ždrijeba 12. prosinca. Hrvatska se nalazi u drugoj i smiješi joj se puno protivnika koji ne izazivaju strah…


Kvalifikacije još nisu završile, no jakosne skupine već su manje-više poznate. Bilo da prođe Švedska ili Danska u posljednjoj utakmici dodatnih kvalifikacija bit će u trećoj jakosnoj skupini, dok se Ukrajini smiješi druga, a ako Slovenija napravi čudo, bit će u četvrtoj, a u drugu će se popeti Češka.

Hrvatska nogometna reprezentatacija nalazi se pak čvrsto u drugoj jakosnoj grupi, zajedno s Rusijom, Švicarskom, Austrijom i Italijom te kao što smo već spomenuli, Ukrajinom ili Češkom.

Što se tiče naših potencijalnih protivnika, najopasniji su naravno oni iz prve jakosne skupine, među kojima su domaćin Francuska, aktualni prvak Španjolska te Engleska, Njemačka, Portugal i Belgija. Koga god izvukli, bit će teško.

No, ne treba zaboraviti da iz skupine idu dalje po dvije reprezentacije te čak četiri najbolje treće pa ući u nokaut fazu ne bi trebao biti takav problem. Posebno jer možemo izvući Mađarsku iz treće i Sjevernu Irsku iz četvrte jakosne grupe, što bi zbilja bio idealan ždrijeb. Tu je još protivnika koji ne izazivaju strah, poput Rumunja ili Slovaka iz treće te Albanije i Irske iz četvrte.

Ako baš ne budemo imali sreće, izvući ćemo domaćina Francusku, a s njim Poljsku i Tursku, no čak ni ta skupina nije neprelazna. Ždrijeba se zaista nemamo razloga bojati…

Euro 2016., jakosne grupe (ako prođe Ukrajina):

1)Francuska, Španjolska, Njemačka, Portugal, Engleska, Belgija
2) Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, Hrvatska, Ukrajina
3) Češka, Švedska (ili Danska), Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska
4) Turska, Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska

Ako prođe Slovenija:

1)Francuska, Španjolska, Njemačka, Portugal, Engleska, Belgija
2) Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, Hrvatska, Češka
3) Švedska (ili Danska), Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska, Turska
4) Slovenija, Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close