VijestiTech

Povratak otpisanih: Vraćaju se Tamagochiji

Novi Tamagochiji dolaze od proizvođača Bandai nakon dugog izbivanja s tržišta, dijelom zato što se radi o japanskom tržištu koje je dosta drukčije od našeg te dijelom zbog sve popularnijeg trenda retro tehnologije – gadgeta i uređaja koji namjerno koriste tehnologiju staru nekoliko desetljeća. Prenosi tportal.hr


Retro tech već je neko vrijeme jedan od rastućih trendova, čemu svjedoči i nedavna objava povratka Nokijina 3310. Digitalna igračka tako je ponovno pronašla mjesto na japanskom Amazonu gdje ju je moguće kupiti po cijeni od oko 120 kuna.

Tamagochi je, podsjećamo, malo digitalno biće koje igrač aktivno hrani i čisti te koji, ako ga zanemarite, ugine. Ova ekspeditivna simulacija života, ljubavi, pažnje i neminovne smrti ponovno se vraća među gadgetoljupce koji vole kontemplirati o prolaznosti te kolekcionare koji su jedva čekali da prodube svoju kolekciju egzotičnih igračaka.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: vice.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close