Turizam

POVODOM 69. ROĐENDANA Nacionalni park Paklenica poziva na Dane otvorenih vrata!

Zbog svoje iznimne ljepote i brojnih prirodnih fenomena, prostor Velike i Male Paklenice već je 1949. godine proglašen nacionalnim parkom. Ovaj relativno mali prostor krase raznolika flora i fauna, atraktivni krajolici i bogata kulturna baština. Idealno je odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i boravku u prirodi – šetnji, planinarenju, penjanju, fotografiranju…


U povodu 69. obljetnice proglašenja Paklenice nacionalnim parkom, Javna ustanova Nacionalni park Paklenica organizira “Dane otvorenih vrata” koji će se održati 19. i 20. listopada 2018. godine.

Na Dane otvorenih vrata Nacionalni park Paklenica daruje besplatne ulaznice svim posjetiteljima Parka, a u subotu, 20. listopada, uz besplatan ulaz u Park posjetitelji će moći besplatno razgledati i špilju Manitu peć. Radno vrijeme špilje je od 10:00 do 14:00 sati. Posjetiteljski centar “Podzemni grad Paklenice” će u petak biti otvoren od 8:00 do 15:30 sati, a u subotu od 8:00 do 18:00 sati. 

Foto: NP Paklenica/Dinko Stopić

Radionica obnove suhozida

Već tradicionalno Dan Nacionalnog Parka Paklenica obilježava i Biciklistički klub “Zadar” koji 20. listopada organizira Biciklijadu Zadar – NP Paklenica, a proslavi se prvi put pridružuju KUD “Podgorac” i udruga Dragodid s dvodnevnom radionicom obnove suhozida u Nacionalnom parku Paklenica.

Za okrijepu preporučujemo da posjetite šumarsku kuću “Lugarnicu”, u ponudi imamo varivo od graha, kobasice na žaru, sir, pršut i različita osvježavajuća pića. Uvjereni smo da ćete pronaći dovoljno razloga za posjet Nacionalnom praku Paklenica i radujemo se Vašem dolasku!, poručuju iz Nacionalnog parka Posjetitelja.

Više o događaju saznajte na LINKU

 

Foto: NP Paklenica/Natalija Andačić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close