Događanja

Posljednja utakmica: Mladen Petrić se oprostio od suigrača i navijača

Mladen Petrić završio je nogometnu karijeru na utakmici svoga Panioniosa.


Bivši hrvatski reprezentativac na posljednjoj utakmici asistirao je za pobjedu svog kluba, a oprostio se uz ovacije navijača i zagrljaje suigrača.

Karijeru je započeo u Neuenhofu, a prve korake u seniorskom svijetu napravio je u švicarskom Badenu. Nakon Grasshopera i Basela, put ga je odveo do Borussije Dortmund, ali pravu afirmaciju doživio je u HSV-u u kojem je proveo četiri godine i za koji je odigrao 99 utakmica. Nakon Njemačke na red je došla engleska liga u kojoj je nosio dres Fulhama i West Hama, odakle je stigao u Grčku.

“Švicarska je moj dom, a Hrvatska moja domovina”

Petrić je debitirao za Hrvatsku 2001. godine pod Mirkom Jozićem, nakon što je imao dvojbu između Hrvatske i Švicarske u kojoj je preselio s obitelji sa samo dvije godine. “Švicarska je moj dom, a Hrvatska moja domovina”, govorio je bivši juniorski reprezentativac Švicarske.

Legendarni gol Englezima, ostat će upamćen i kao igrač s najviše golova na jednoj utakmici za reprezentaciju

Navijači će ga zauvijek pamtiti po pogotku u kvalifikacijama za Euro 2008. kada je na Wembleyju srušio Englesku (2:3), a na utakmici protiv Andore (7:0) je zabio četiri pogotka, što je najviše što je neki hrvatski igrač zabio za reprezentaciju na jednoj utakmici.

Karijeru je završio s 35 godina, više od 500 odigranih utakmica i više od 150 postignutih pogodaka.

 

Izvor: index.hr | Foto: screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close