DomGrad ZagrebIzdvojeno

Poruka HV-a Zagrebu: “Dajete nam snagu za dalje, ostanite doma, idemo u nove pobjede!”

Pripadnici Hrvatske vojske već su drugi dan angažirani u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa koji je glavni grad pogodio u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine.


Tako je na području grada Zagreba u ponedjeljak, 23. ožujka 2020. angažirano 170 pripadnika Hrvatske vojske koji čiste glavne prometnice u središtu, ali i širem središtu grada Zagreba.

Hrvatska vojska trenutno se nalazi na području Gornjeg grada, Zelenog vala i Ilice, a očekuju radove i u Bogovićevoj ulici te Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Prioritet nam je bio raščistiti glavne prometnice u užem i širem središtu Zagreba što smo jučer u rekordnom roku i uspjeli napraviti. Danas ulazimo i u haustore i izvlačimo šutu kako bi stanari mogli nesmetano funkcionirati“, rekao je zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadir Dražen Ressler i kazao kako se tijekom današnjeg dana, očekuje i završetak svih radova.

Izražavam žaljenje zbog svega što se dogodilo u gradu Zagrebu. Imovinu ćemo popraviti, to će se riješiti, ali nakon ovoga najbitnije je da se fokusiramo na onaj najveći i najbitniji problem koji sada imamo, a to je koronavirus. Moramo se zaštititi i bez obzira na to koliko nam je možda sad teško u ovim uvjetima, ostanite doma”, poruka je brigadira Resslera.

Zaštitite sebe kako biste zaštitili i druge, svaki pojedinac je bitan i mislim da se na to trebamo jako fokusirati. Hvala svim građankama i građanima na iskazanom poštovanju prema Hrvatskoj vojsci, to smo susretali svakodnevno na ulici, prilaze nam, čestitaju i zahvaljuju, to nas pokreće i daje nam snagu na za dalje, ponosni smo. Sve ćemo uspjeti, sve ovo će proći, bitno je da se držimo zajedno”, kazao je brigadir Ressler.

Zapovjednik 1. motoriziranog voda Gardijske mehanizirane brigade, poručnik Mihovil Šarić priznao je kako su on i njegove kolege izrazito motivirani da se nastala šteta u gradu Zagrebu sanira u što kraćem vremenskom razdoblju.

Radit ćemo dokle god je potrebno, ako treba od 0 do 24 sata. Motivirani smo i spremni za rad, naravno to sam i očekivao od nas hrvatskih vojnika i vjerujem da će sve proći u redu”, rekao je poručnik Šarić.

Na kraju, poruka Zagrepčanima je samo jedna: “Ovo su teška vremena, ali nema razloga za strah. Mi kao hrvatski narod pokazujemo najveću snagu u ovakvim najtežim nedaćama. Sve možemo zajedno”.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske u okviru pružanja pomoći građanima Zagreba, u nedjelju, 22. ožujka sudjelovali su i u preseljenju nedonošćadi i opreme iz Petrove bolnice. Također, ispred bolnice Dr. Fran Mihaljević Hrvatska vojska podigla je tri šatora.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close