Vijesti

Poreč ima najbogatiji blagdanski program u Istri – ADVENT POREČ

Besplatno klizalište, božićni sajam, više od dvadeset koncerata te brojni sadržaji za sve uzraste obilježit će prvo izdanje manifestacije Advent Poreč, kojeg su danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo najavili dogradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera: Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere i Dean Krizmanić iz Plave lagune.

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. godine, dok će porečko besplatno klizalište ostati otvoreno do 15. siječnja.

 – Osluškujući želje naših sugrađana, Grad Poreč-Parenzo, zahvaljujući sinergiji javnog i privatnog sektora, ove godine organizira pravi advent u našem gradu, koji će Porečanima i svim gostima donijeti autentičnu adventsku atmosferu. Kroz bogat program i svakodnevne aktivnosti, Grad će, zajedno s partnerima i suorganizatorima, osigurati besplatne sadržaje i pregršt zabave za sve posjetitelje, rekao je Peršurić.  – Odabrali smo predivnu lokaciju Trga Matije Gupca u starogradskoj jezgri kako bismo vratili Porečane u najljepši dio grada, u kojem će doživljaj Adventa biti potpun.

Dodao je kako su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte Night Expressa, Gustafa, Detoura i brojnih drugih, te vikend događanja s besplatnim degustacijama slastica, vina i ulja, posebno  potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređen photopoint i još mnogo toga.

 – Uz to što će sva događanja tijekom adventa biti besplatna, osigurali smo i promotivne cijene hrane, pića i slastica, ali i vlakić od Velikog gradskog parkirališta do Adventa Poreč, zaključio je Peršurić.

Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri rekla je kako je Valamaru veliko zadovoljstvo biti dijelom tima koji prvi puta u Poreču pokreće i organizira jednu od zasigurno najljepših manifestacija po uzoru na brojne europske gradove – Advent u Poreču, dodavši kako su sigurni da će naš Advent svojim bogatim sadržajem, koji je u potpunosti besplatan, privući ne samo građane Poreča, već i velik dio gostiju.

Partneri su Adventa Poreč Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Društvo invalida, kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close