Događanja

PONOĆKA U OTOČCU: “Ne slavimo bajku poput Coca Coline o Djedu Mrazu, slavimo stvarnog Boga!”

I ove godine održana je ponoćka u Otočcu


Župa Presvetog Trojstva u Otočcu sinoć je proslavila i dočekala Božić. Mons. mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije i otočki župnik održao je propovjed o modernim kršćanskim navikama koje kvare božićni duh. Rekao je kako narod ne smije padati na bajke, a posebno je istaknuo kako “ne slavimo bajku poput Coca Coline o Djedu Mrazu”, već da kršćani slave pravog Boga i prave svece.

Napomenuo je i kako se o Djedu Mrazu ne zna ništa jer je izmišljen, dok je sveti Nikola pravi svetac za kojeg se zna da je bio stvarni čovjek iz povijesti katoličke Crkve. To je naveo kao samo jedan od primjera krivih prikaza Božića i božićnih blagadana koji su danas sve češće iskrivljeni. Drugačijih vrijednosti od onih stvarnih.

Propovjed se dotaknula i  odgoja djece. Mons. Šporčić naglasio je kako je plemenito i najvrijednije u životu – imati i odgajati djecu. Vjernici su nakon završetka propovjedi u pjesmi dočekali i čestitali dočekan Božić. Bez obzira na dobro vrijeme, ponoćka je u Otočcu ove godine bila slabije posjećena od prijašnjih.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close