LifestyleTurizam

Pomoćnik ministra Strizrep posjetio NP Sjeverni VELEBIT

Nakon što je Nacionalni park Sjeverni Velebit priveo kraju rekonstrukciju pastirskih stanova na Alanu i Lubenovcu došlo je i vrijeme za prve posjete. Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, gosp. Nenad Strizrep, prilikom održavanja radionice u Gospiću posjetio je Nacionalni park Sjeverni Velebit te pritom provjerio status Projekta integracije u EU Natura 2000 – NIP.

Podsjetimo, projekt je financiran sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i prirode u iznosu od 4,2 milijuna kuna i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u iznosu od 2 milijuna kuna. Ovim posjetom zaključeno je da je rekonstrukcija stanova na Alanu i Lubenovcu uspješno i kvalitetno privedena kraju. Ovim projektom Park je dobio mogućnost kvalitetnijeg upravljanja prostorom, ali i dodatne sadržaje kojima može informirati i educirati svoje posjetitelje o vrijednostima NATURA 2000 područja.

Pomoćnik ministra Strizrep bio je zadovoljan napravljenim, a više pogledajte na nekoliko fotografija.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close