Vijesti

Policijski službenici očistili jamu u Donjem Kosinju od mina

Jučer su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu iz speleološkog objekta-jame zvane Tomčeva draga u Donjem Kosinju izvadili 18 tromblonskih trenutnih mina, 11 ručnih bombi i 6 tromblonskih kumulativnih mina, što su policijski službenici izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.


“U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom apeliramo na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima, jer do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost”, stoji u priopćenju PU ličko-senjske.

 

Foto: PU ličko-senjska

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close