Politika

Policija uhitila Pernara: “Organizirao je natjecanje u izdržaju i sklekovima”

Šibenska policija dovršila je istragu nad Ivanom Pernarom (39) koji je priveden nakon što je došao pred jednu šibensku srednju školu. Osumnjičen je za kršenje Zakona o javnom okupljanju.


Pernar već mjesecima provodi svoju neobičnu politički kampanju u kojoj obilazi brojne hrvatske gradove i nalazi se s učenicima ispred osnovnih i srednjih škola.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 39-godišnjak 8. veljače u Šibeniku ostvario obilježje prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, jer je u zoni odgojno-obrazovne ustanove, prethodno koristeći društvene mreže, organizirao i pozivao na javno okupljanje radi promicanja vlastitih interesa. Na okupljanju je sudjelovalo stotinjak učenika srednjih škola, a osumnjičeni je organizirao i natjecanje u izdržaju i sklekovima, sve radi osobne promocije s obzirom na to da je videosadržaj učinio dostupnim javnosti na društvenim mrežama”, objavili su iz policije.

Pernar je prije dolaska u Šibenik posjetio nekoliko škola u Splitu i ispred njih izazvao kaos.

Sugerirao sam dečkima da je bolje da rade sklekove ili izdržaj nego da si režu pimpek ili idu na gej paradu. Ali, opet, izbor je na svakom od njih. Neka oni prosude što žele. Mladi su budućnost ove zemlje, a ja ću se kandidirati na idućim izborima. Nisu budućnost oni koji su već jednom nogom u grobu”, kazao je Pernar za Dalmaciju Danas.

Izjavio je i da bi škole trebale organizirati natjecanje u planku i sklekovima te davati najboljima 1000 eura.

 

Foto: RTL/screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close